STATUS Gammelfar og #Teamnico563

 STATUS GAMMELFAR OG #TeamNico563 !

Det er svært at skrive dette.

Svært, fordi der er så mange ting, jeg bliver spurgt om, som jeg gerne vil fortælle og orientere om, og det bliver nemt et sammensurium af mange forskellige områder med flere vinkler.

Men for at starte hele molevitten med det mest håndgribelige – nemlig den rent fysiske del:

Jeg elsker at cykle. Mærke blæsten, fornemme omgivelserne visuelt og gennem lugtesansen, og når jeg fortæller, at man bliver glad i låget af at cykle, så er det en indiskutabel kendsgerning.

Men samtidigt er jeg også nødt til at holde fokus mod den kolossale udfordring, der venter både mig og mit team om 11 måneder – Verdens hårdeste cykelløb Race Across America.

Der venter 5.000 km på cykel tværs over USA gennem 12 stater, 2 ørkener, 2 bjergkæder, 3 tidszoner og i temperaturer mellem 2 og 52 grader. Det bliver nødvendigt (og det var det også sidste gang, jeg deltog og hvor jeg nåede 4.000 km på 10 døgn inden en sovende arm/hånd gjorde det for risikabelt at fortsætte) at forberede sig grundigt. Både fysisk og mentalt.

Med udsigten til at sidde på cyklen igen i 20 timer i døgnet, konstant være opmærksom på at indtage væske og mad nok trods kvalme, smerter og en uimodståelig lyst til at stoppe cyklen og bare smide sig i vejkanten og sove. Med den konstante udmattelse i kroppen og det mentale pres, jeg bevidst har påført mig selv, skal der altså andre og flere forudsætninger til end blot elske at cykle, og jeg ved, at der kommer et tidspunkt, hvor jeg ikke længere kan fortsætte blot af lyst og af glæde i låget. Også fordi jeg trods alt er 59 år, når starten går i Oceanside i juni 2019. I øvrigt som den ældste dansker nogensinde i Race across America, hvor kun ca. 300 personer har gennemført i de 38 år, løbet er kørt, og hvor udfordringerne har krævet 3 dødsfald samt tragedien med Anders Tesgaard, som i 2015 blev kørt ned bagfra og som døde i januar måned af lungebetændelse i en krop, der aldrig blev normal efter den voldsomme ulykke.

Derfor er der lagt planer. Planer om, hvordan træningen optimeres og forberedelserne vedligeholdes, og det kan kun lade sig gøre ved hjælp af tal og statistikker. Watt, FTP, og især pulsgennemsnit er vigtige redskaber i min forberedelse, som stort set har været uændret siden juli 2013, hvor min søn, Max fik konstateret cancer og hvor vores ”mission” blev født. Missionen om at inspirere til at sætte sig mål og holde fokus mod fremtiden, når man rammes af alvorlig sygdom som det jo skete for vores familie.

Hver dag står denne forberedelse på. Hver eneste dag alle 365 dage om året. Jeg er alene om ”planen”, men heldigvis ikke alene om missionen, for det kunne slet ikke lade sig gøre. Slet ikke uden min egen Dorte, som er en uundværlig støtte på alle områder i dagligdagen.

I 2018 har jeg cyklet næsten 18.000 km indtil nu, har dermed brugt 30 hele døgn af ”mit liv” indtil nu. Alligevel vil jeg vurdere, at kun omkring en tredjedel af tiden bruges på min egen fysiske forberedelse. Resten på fundraising, events, team-sammensætning og andre administrative opgaver, så der er tale om en pæn stor “mundfuld” og investering af tid.

Jeg ved godt, at vejret har været yderst gavmildt denne sommer, men der er den samme daglige opgave for mig i oktober, januar og mart måned også, og jeg har hver dag nogle mål, jeg skal nå. Det alene lægger pres, og i betragtning af, hvad der venter under selve RAAM og hvad der ellers skal planlægges i dagligdagen for at løse denne del af tilværelsen lægger pres. Af og til i større omfang end andre gange, og med vished om, at uanset hvor god den fysiske forberedelse er, vil der komme en endnu større udfordring på det mentale plan, når det går løs i USA næste år.

Alt dette kunne ikke lade sig gøre uden opbakning. Opbakning og involvering Dorte, fra familie, de nærmeste og ikke mindst samarbejdspartnere og især deltagerne i mit team. Personer, som investerer deres sparsomme fritid i forberedelserne, bruger 3- 4 ugers ferie af egen lomme og tilmed betaler for at være med i en rejse, der på ingen måde minder om ferie, men er drønhårdt arbejde 24/7 og – ud over kroner og øre - koster sved, søvnunderskud og måske en tåre i afmagt over, at tingene ikke går som de skal, For en ting kan de være sikre på: Det går IKKE som planlagt, og der vil altid komme overraskelser og udfordringer, som man IKKE havde forventet i et projekt som dette.

Når man så af og til støder på personer, der mener, at dette mere er et personligt projekt end den egentlige mission burde man gøre sig umage og fortælle lidt mere om, hvor stor en ændring af hele tilværelsen en deltagelse i Race across America indebærer. Hvor stort et afsavn og hvor langt fra et ”almindeligt liv” et sådant projekt indebærer.

Ud over den store økonomiske byrde, der følger med, er hver eneste dag lagt i kasse og ramme. Vi har så mange dejlige samarbejdspartnere, som vi er utroligt taknemmelige over, kan se, hvor vigtig vores mission er og at der ikke blot er tale om at deltage i en sportskonkurence, men derimod for en dels vedkommende har et langt større perspektiv.

En mission, der giver mening - ihvertfald for os - gennem kontakten til andre familier, som er (eller har været) i lignende situationer som vores med den usikkerhed, utryghed og uvished om, hvad fremtiden vil bringe med alvorlig sygdom som daglig følgesvend. Og i andre tilfælde ”bare” dokumenteret ved, at ofte ukendte personer henvender sig og fortæller, at efter de har hørt om den vanvittige plan om at cykle tværs over USA, og så kan de altså godt fortsætte med at cykle op ad den bakke, som de normalt plejer at trække cyklen op ad. Eller når andre – også inspireret – beslutter sig for at gøre noget ved deres usunde livsstil og mangeårige fysiske inaktivitet, beslutter sig for at ændre deres livsstil (hvilket der er flere eksempler på i sundhedsforløbet med Team Sundhedspedellen), ja så giver det hele ligesom mening, og det er netop derfor, at jeg og mit team gør det her.

Når samtidigt vi i vores familie har været igennem det svære forløb, der forekommer som et stort, sort hul, når kræften rammer ens eget barn, der heldigvis nu er helbredt. Når ens egen far igennem mange år har levet med 3 kræftdiagnoser, og når et teammedlem og hans kone for blot få måneder siden mistede deres 22 – årige søn, Tobias, ja SÅ giver det mening, så kæmper vi videre, så får vi lidt mindre ondt af os selv, og vi tror på lortet.

På trods af en kæmpestor støtte fra vores samarbejdspartnere som du kan læse om på www.team-nico.dk, mangler vi endnu et stykke vej for at være i mål rent økonomisk, så vi kan donere endnu flere midler til kræftramte børn gennem Børnecancerfonden, som jo er garanteret de første 50.000 kr. vi har samlet ind til vores forberedelse/deltage i Race across America, men også her er vi klare i spyttet, når vi siger, at vi skal komme i mål, og her er intet beløb for småt. Vi skulle jo gerne komme længere end sidst, hvor vi samlede i alt 61.500 kr. ind til Børnecancerfonden.........

Som sidste gang koster hver kilometer tværs over USA 82 kr. og du kan hjælpe os til at komme lidt længere ved at overføre et beløb via MP på 2664 5806. Eller købe et gavebevis til en værdi af 400 kr. for 200 kr. til køb af lækre Diadora-produkter på webshoppen www.shopeasy.dk. Her overfører du 200 kr. via Mobile Pay til 2664 5806 og modtager efterfølgende en rabatkode via SMS.

Intet af dette kunne lade sig gøre uden team, samarbejdspartnere/sponsorer og så dig, som følger os. Jeg ved, at jeg ofte har skrevet det, men det kan ikke fortælles for tit: Du holder motivationen oppe, du lægger pres på den gode måde, og når man er helt alene i verden i Borrego Desert eller i 3,5 km højde i øde Rocky Mountains med 400 km til nærmeste bebyggelse, så har DU den største betydning for både mig og holdet, og det betyder ALT for os at vide, at DU er med.
---------

PS: Den vedlagte lille teaser fra min aftentur i går er bare et eksempel på en almindelig træningsdag med en kortere tur og ca. 80 % intensitet. Andre dage cykler jeg betydeligt længere med mindre intensitet og andre gange mere intensivt. Det er nøje planlagt, og heldigvis kan jeg så samtidigt blive glad blive endnu mere glad i låget sammen med pedellerne fra Team Sundhedspedellen - din sikre vej til målet 3 dage om ugen, ofte kombineret med en kortere, intensiv cykeltur, som bare bliver lidt nemmere med cykel fra Principia Bikes og hjul fra Sven Peltsch og Wizard Wheel.

#vivilsågerneinspireredig #missionenfortsætter #raam2019 #herewecome#teamnico563. 
#cancersucks #viknækkercancer #sættermål #motivation #indsamling#kræftramtebørn #Børnecancerfonden #raamteamnico #raam2019#vitrorpålortet 
#sundhedspedellen .
#principiabikes

 kopier og se en almindelig træningstur her: https://www.relive.cc/view/g23471320892

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System