Så nåede Race Around Ireland sin afslutning

Så nåede Race Around Ireland sin afslutning

Så er løbet slut!
Klokken 04.33 natten mellem fredag og lørdag var sidste chance for Stig for at krydse målstregen, hvis afslutningen skulle kunne fejres med et bevis, en medalje og et foto på trappen med RAI banneret foran. Det er netop det, der har været målet, lige siden deltagergebyret blev betalt. Det er det, teamet har haft fokus på hele vejen rundt på Irlands kystlinje.

Det mål måtte teamet dog revurdere fredag aften, da det stod klart, at 125 resterende kilometer kombineret med en solorytter der i den grad var i søvnunderskud, samt en hofte der fortsat led under onsdagens styrt, ikke rigtig lød som opskriften på succes. Stig havde på det tidspunkt 6 timer til at æde de sidste kilometers asfalt, og udhvilet og klar ville denne distance være klaret med bind for øjnene og den ene hånd på ryggen. Udhvilet og klar var bare ikke ord, man rigtig kunne forbinde med Stig fredag aften, og derfor måtte teamet træffe den beslutning, der betød et opkald til løbsarrangørerne og et Exit til Team Nico. Det gav simpelthen ikke mening at fortsætte - også af hensyn til Stigs sikkerhed! 

Brandærgerligt - MEN der blev hverken kastet med cykler eller bidt i græsset, for Stig vidste og teamet vidste at alle mand havde givet alt i kampen for at nå målstregen. Alligevel er det tid til refleksion, for løbet har givet erfaringer, der næsten kan skrives bøger om, og mange områder vil kunne optimeres. Endnu engang er det blevet bekræftet, at militant orden er et must, når der arbejdes mod tiden.

Festen blev flyttet!
Stigs Exit gav mulighed for en lille morfar omkring midnat, og for at samle op og samtidig fejre det store sammenhold, der er på teamet, og alt den succes teamet har oplevet i Irland, blev målområdet byttet ud med en listig irsk pub, hvor Stig især velfortjent kunne skåle i en pint - første gang han har holdt ved et glas i 6 dage!

Så hvad er temperaturen på Team Nico lige nu? Jo, selvfølgelig er Stig skuffet - hvis han ikke kunne nikke genkendende til den følelse, ville drivkraften slet ikke være tilstede til at gennemføre et ultraløb. Er han ærgerlig? Ja også det! Men når det lige har lagt sig, er der SÅ meget at bygge videre på. Når først teamet får mulighed for at sætte flueben ved alt det der er lykkes, vil det være tydeligt at målstregen i USA til næste års RAAM er indenfor rækkevidde. Der skal ske justeringer, der skal arbejdes målrettet og mentalt skal Stig arbejde videre på det grundlag, han har lagt i Irland.

Det har haft uvurderlig betydning for Stigs trampen i pedalerne, at så mange har fulgt med. Alle kommentarer og tilkendegivelser er blevet læst op for Stig af den del af teamet, som var i følgebilen, og den gejst og opbakning alle har vist har fungeret som en hjælperytter, når den mentale del af løbet har været udfordret.

Derfor skal der lyde en særlig tak til alle, som har fulgt de udfordringer de sidste døgn har budt på. Det har været overvældende og fantastisk at mærke det engagement mange deler med teamet. Nu skal der soves, og alle de mange indtryk skal have en chance for at falde på plads. Derefter skal der evalueres og optimeres, så de fremtidige udfordringer frem til RAAM 2016 omdanner de irske erfaringer til vaner og processer, der giver succes i USA.

I dag lørdag flyver Stig, Dorte, Max, Jesper og Mads hjem til Danmark. For Kaj og Dorte venter der er køretur, der går retur: Sejltur fra Irland til England - 500 km i England - sejltur fra England til Holland - og så hjem derfra eeeendelig i den rigtige side af vejen!

Tak til alle sponsorer som har gjort løbet Race Around Ireland muligt for teamet! 

Målområdet ved afslutningen af RAI
Målområdet ved afslutningen af RAI
Festen er flyttet
Festen er flyttet
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System