Godt i gang! Race Around Ireland (02.09.15)

Nyheder fra Irland på løbsdagene onsdag, torsdag og fredag

Onsdag den 2. september dag 4
Og så er der bare lige de dage, hvor ingenting helt går som planlagt. De dage er også en del af et cykelløb, og selv de dage må man sørge for fremdrift for at nå sine mål. Onsdag morgen kl. 6.40 styrtede Stig, og efter at have sikret sig at alle knogler var intakte, fortsatte turen bakke op og bakke ned gennem det irske kystlandskab. Senere på formiddagen blev der dog tid til at kigge nærmere på de bidder, den irske asfalt havde taget af Stig, og som den næsten ses på billedet, er det aldrig morsomt at blive tilset af en læge, når denne medbringer desinfektionsservietter - og da slet ikke når man er træt!
Til alt held var der ikke yderligere at bemærke, til de skader Stig pådrog sig under sin biden-i-asfalten. Men som om det ikke skulle være nok, måtte teamet undvære nr. 2 servicebil i længere tid, da bilen udgik med en skade.... OG som om det ikke kunne gøre det, blev teamet - uden yderlige præsentation - mødt af en 4 benet delegation fra det irske højlandskab! Det hele viser blot, at vejen frem er planlægning, planlægning, planlægning men dertil evnen til at holde hovedet koldt og improvisere sig frem i uvante situationer.

Torsdag den 3. september dag 5
Det er så yndigt at følges ad - og det gælder ikke mindst på landevejene i Irland. Stig har været i gang i ca. 112 timer overladt til sine egne tanker, og det musik han har i ørerne. - Selvfølgelig har Stig også haft rigtig meget kommunikation med teamet, som har fulgt ham i 2 biler, men trods det at teamet arbejder som ét team, uanset om man laver mad, kører bil eller er den der sidder på cyklen - så er der nok ingen i følgebilerne, der helt kan sætte sig ind i, hvad det er Stig går igennem i regn, i mørke, gennem huller i vejen, i sol og i blæst. Hele 2 gange natten mellem torsdag og fredag er Stig blevet mødt af lokale irske cykelryttere, som er stået op fra dynen, taget cykeltøjet på og er klikket ind for at give godt humør og støtte til Dansken, der farer rundt i Irland. Irerne er virkelig et venligt og hjælpsomt folkefærd!
Den første rytter der sluttede sig til Stig, havde endda hjemmebagt brød med under armen. Sikke en gestus! Den næste rytter, som mødte Stig, kom med det formål at hjælpe ham med at navigere gennem et meget svært område på ruten. Det er utroligt hvilken forståelse og gavmildhed, der er omkring løbet, og det har helt sikkert bidraget positivt til gejsten og 'troen på lortet' at blive mødt af helt fremmede mennesker på den måde. 
Men det er klart at turen også er andet end kammeratlige snakke med venlige irske ryttere. Der er en tidsgrænse, der hele tiden er i Stigs tanker. Der trampes og trampes, og fakta er, at det skal Stig fortsætte med, hvis målstregen skal forceres inden løbsarrangørerne pakker sammen for i år. Der er hverken tid til manicure eller outlet-shopping. Kl. 4.00 natten mellem fredag og lørdag dansk tid SKAL Stig være i mål, og der krydses fingre, heppes og trampes i en skøn forvirring. Go go go Stig!!!

Fredag den 4. september dag 6
Det er slut med sårrensningsfotos, madfotos, videoer med tommelfingeren op og køer på vejen! ALT er nu sat ind på at piske ind over målstregen, inden teamet falder for tidsgrænsen natten mellem fredag og løsdag kl. 4.33 dansk tid. Det er en hæsblæsende øvelse, hvor rigtig mange står på sidelinjen og holder vejret. Ja, det er helt på spændings-linje med opsendelsen af en raket! Fotos fra nu af bliver af Stig liggende ind over styret, et team der hepper det bedste de har lært, pauser der holdes på sekunder, og ben der går op og ned i pedalerne. Der er fuld hammer på musikken - Det sidste es i ærmet er at finde playlisten med Smølfernes udgave af Barbie Girl og Doctor Jones frem, for ligesom at motivere Stig til at 'køre væk fra musikken'.... meeeeen det venter lige lidt endnu!
Indtil videre sættes hele teamets lid til at Stig - den danske raketastronaut i Irland - kan motivere de allersidste kræfter der skal til, for at okse de sidste 320 km for fuld udblæsning. Kom så Stig - vi ved du kan! 
Update fredag kl. 20.20 dansk tid. Stig og teamet har nu 8 timer og 13 minutter til at nå målstregen. Mellem Stigs forhjul og målstregen er der nu bare 180 km - men altså en rute der både byder på bakke op, sving og mørke. Spændingen stiger og stiger, for er der noget teamet ønsker sig er det medaljen der følger med et gennemført løb. Stig har i den grad fortjent den anerkendelse, der følger med en sejr, for er der nogen der har slidt og slæbt de sidste dage er det ham. Men vi må også erkende, at det noget hærgede hylster, der før Irlandsturen var bedre kendt som Stigs atletiske krop er under et virkelig hårdt pres. Jesper, som er teamets læge, holder et vågent øje med Stig, og før afgang har Stig givet Jesper mandat til at trække ham ud af løbet, hvis det vurderes nødvendigt grundet sikkerhedshensyn. Gi' det sidste du har Stig! Lørdag morgen venter flyet mod Danmark - der er kold Coca cola om bord!
Update fredag kl. 21.52 dansk tid. Der er nu 6 timer og 41 minutter tilbage af løbet og foran Stig venter endnu 155 km - vel og mærke af den grimme slags i mørke. Stig har flere udfordringer at kæmpe med - den helt indlysende træthed og en krop der har ydet mere end man kunne forvente i mere end 5 døgn, men dertil også drilske smerter efter onsdagens styrt, som ikke bringer noget positivt ind i kampen mod de sidste kilometer. Stig har sat alt ind på at fuldføre men det er en realitet at Stig nu er gået i krig mod sig selv. Skal han trille over målstregen mens det endnu er at betragte som en målstreg, skal Stig mobilisere de kræfter der skal til for at hæve gennemsnitsfarten så en sejr bliver mulig. Vi krydser alt hvad der krydses kan!

Fortsættelse følger...

Det skal gøre ondt før det gør mere ondt onsdag dag 4
Det skal gøre ondt før det gør mere ondt onsdag dag 4
På den igen onsdag dag 4
På den igen onsdag dag 4
Så holder vi her onsdag dag 4
Så holder vi her onsdag dag 4
2 lokale ryttere har hævet humøret hos Stig torsdag dag 5
2 lokale ryttere har hævet humøret hos Stig torsdag dag 5
Navigationen må ikke svigte nu! fredag dag 6
Navigationen må ikke svigte nu! fredag dag 6
Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System