Et halvt år til Race across America 2019

Om seks måneder står gammelfar og #teamnico563 på startlinjen for anden gang til verdens hårdeste cykelløb.

Vi har brugt lidt af ventetiden med denne artikel i Cykel Motion og du kan læse om vores baggrund, mission og hvorfor vi tror på lortet nedenunder.

Vi er også nået lidt længere med at få støtte til vores mission og indsamling til kræftramte børn gennem Børnecancerfonden, og har fået TimePlan Software, Hugo Petersen & Søn samt Nikolajsen Agentur som nye guldsponsorer. Dem er der heldigvis mange af

Vi er også kommet i selskab med Formel 1, Bayern München og Manchester United ved at indlede samarbejde med DHL omkring foredrag. 
Det er for vildt, og vi er både meget glade og lidt stolte over samarbejdet. 
-------------------------------
Her er vores historie:

I juni måned 2016 kørte Stig Nicolaysen tværs over USA. På cykel…..

4.000 km på 10 døgn blev det til i Verdens hårdeste cykelløb, Race Across America

Løbet afholdes hvert år og er en enkeltstart på 5.000 km gennem 12 stater og tre tidszoner. Den store udfordring er, at man blot har 12 døgn til at gennemføre i. Det betyder, at der skal cykles 20 timer i døgnet, og ruten går gennem meget øde områder i USA. Varmen fra ørkenen og kulden i Rocky Mountains sammen med det udmattende tidspres betyder at under halvdelen af deltagerne gennemfører. Dehydrering, lungebetændelse og højdesyge er blandt de hyppige årsager til, at man må udgå af løbet. To dødsfald og to alvorlige ulykker i løbets 36 – årige historie - blandt andet danskeren Anders Tesgaards tragiske uheld i 2015 - er med i den statistik, man har med under cykelhjelmen, når starten går i Oceanside i Californien. Det er sikkert forklaringen på, at mindre end 300 personer har gennemført Race across America, og at det ofte først sker i andet eller tredje forsøg.

For 58-årige Stig betød det store fysiske pres, at en arm efter syv døgn begyndte at sove, og beslutningen om at stoppe efter 10 døgn kom, fordi han simpelthen ikke kunne bremse på cyklen. Det var en meget vanskelig, men en nødvendig beslutning. Det værste var, at Stig måtte fortælle sin søn, Max, at han ikke længere turde fortsætte. Max var med i teamet på 10 personer, der fulgte Stig hele vejen. Max var også den direkte årsag til, at den vanvittige plan om at deltage i det ekstreme cykelløb opstod. Og det gjorde det heller ikke nemmere, at flere tusinde mennesker hjemme i Danmark fulgte strabadserne på nærmeste hold.

I 2013 blev Max nemlig ramt af Cancer, og det var en svær tid for familien. Ingen kendte fremtiden, og midt i håbløsheden aftalte far og søn, at det kunne hjælpe dem at sætte sig et mål og holde fokus mod fremtiden. Max havde ude på sygehuset læst om cykelløbet i USA, og derfor foreslog han, at hans far skulle cykle, og at han selv skulle følge med som chauffør i følgebilen, så de sammen skulle nå mållinjen efter 5.000 km tværs over USA. Max er nu helbredt.

Med rejse, ophold, forberedelser og en forlods donation til Børnecancerfonden koster det over en halv mio. kroner at være med. Derfor var der ingen, der havde tænkt tanken om, at det skulle gentages.

Men under forberedelserne og selve løbet i USA i 2016 oplevede Stig, Max og teamet en meget stor opmærksomhed. Efterhånden var der mange mennesker, der kendte familiens formål og baggrund. Også støtten til Børnecancerfonden kendte mange, og derfor besluttede familien, at de vil fortsætte med at gøre opmærksom på, hvor vigtigt det er, at sætte sig et mål og holde fokus mod fremtiden, når man rammes af alvorlig sygdom. For at inspirere og motivere andre, når tilværelsen synes håbløs.
Det betyder, at Stig, hans kone Dorte og Max sammen med et nyt team stiller op i Verdens hårdeste cykelløb i juni 2019. Også denne gang samler Stig og teamet ind til deltagelsen i 2019 og Børnecancerfonden. Gennem sponsorater fra virksomheder og private donationer samt forskellige aktiviteter skal målet nås igen, for vi ”tror på lortet”, som man så ofte hører Stig sige.

I 2016 blev indsamlet i alt 61.500 kr. til Børnecancerfonden. Al overskud ud over donationen til Børnecancerfonden på 50.000 kr. og udgifterne til forberedelser og deltagelse går nemlig også til kræftramte børn gennem Børnecancerfonden.
Se mere på Team Nico Ultracycling - In Fight against Cancer og hjemmesiden www.team-nico.dk. 
Du kan også komme med Team Nico tværs over USA som sponsor for en kilometer eller flere. Udgiften pr kilometer er 82 kr. og du kan overføre beløbet via Mobile Pay til 26645806.

Tidligere aktiviteter:
2014: Aalborg - Harzen og retur 2 x 700 km
2015: Kvalifikation RAAM-solo Melfar 24: 662 km 24 timer
2015: Paris – Aalborg: 1.400 km 3,5 døgn 
2015: Race around Ireland: 2.060 km 5 døgn
2016: Race across America solo: 4.000 km 10 døgn
2017: Kvalifikation RAAM-solo Melfar 24: 661 km 24 timer
2017: Race around Denmark Extreme solo: 1.600 km 3 døgn 10 timer
2018: Race around Denmark Extreme solo: 1.600 km 3 døgn 13 timer
2019: Race across America solo: 5.000 km 12 døgn

#vivilsågerneinspireredig #missionenfortsætter #raam2019 #herewecome#teamnico563. 
#cancersucks #viknækkercancer #sættermål #motivation #indsamling#kræftramtebørn #Børnecancerfonden #raamteamnico #raam2019#vitrorpålortet 
#sundhedspedellen
#teamsundhedspedellen Team Sundhedspedellen - din sikre vej til målet
#principiabikes Principia Bikes

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System